Sunday 7 December 2014

Fotografi favoriti - partea I

Am decis ca acest blog sa nu fie dedicat doar literaturii ci si altor arte asadar astazi doresc sa va prezint cativa fotografi extraordinari, atat din tara cat si din strainatate.

1. Anca Mitroi  - aici ii puteti gasi si blogul

Fotografiile Ancai trec dincolo de lumea materiala, abordand teme personale.Aceasta creaza personaje in care eu una, m-am regasit de multe ori,fotografiile ei fiind  nostalgice, melancolice, obscure. Efectul pe care arta acesteia o lasa asupra privitorului este asemanator cu sentimentul pe care acesta l-ar avea intrand intr-un castel superb, abandonat si redescoperind obiecte din alte secole in camerele imense: redescopera emotia umana, sensibilitatea si de ce nu, estetica uratului.
Aceasta transforma intr-o adevarata opera de arta un simplu portret, apeland cu grija la talentul de editare digitala creand fundale complexe prin insasi simplitatea lor si asortand perfect cromatica acestora cu sentimentele exprimate in fotografie.

Prima data cand am descoperit-o tin minte ca aveam o pasiune imensa pentru cranii si vazusem o fotografie in care -daca imi amintesc bine, era auto-portret - tinea un craniu in mana.  Din punctul meu de vedere arta ei infatiseaza cele mai puternice emotii umane.
Va voi lasa mai jos cateva din favoritele mele:


 
 *aceasta nu este fotografia despre care am vorbit anterior, este doar a doua favorita :D 


 




Fotografiile lui m-au fascinat din prima clipa in care le-am vazut, capturand expresii interesante ale oamenilor de la tara si peisaje superbe, Sorin Onisor redescopera frumusetea Romaniei prin fotografiile sale. Este un adevart maestru al luminii si pare ca jongleaza cu aceasta, in asa fel incat arta sa capata viata. Va las mai jos cateva dintre favoritele mele, uitati-va si pe pagina lui de facebook, va asigur ca veti ramane incantati :) 


 





Raggana este o artista din Lituania are carei teme favorite sunt portretele. Scaldate intr-o lumina usoara, fotografiile acesteia par scoase dintr-o poveste. Fie ca sunt portrete simple care doar subliniaza frumusetea simplitatii umane, fie exprima diferite sentimente, folosindu-se de obiecte exterioare , arta acesteia poarta privitorul intr-o lume magica, plina de nostalgie.











Arta Nataliei este atat de complexa incat nu poti sa nu ramai miscat de fotografiile ei. Acestea au in spate o poveste, iar uneori fotogafiile sale par a fi tributuri pentru porpriile ei credinte sau fata de ceea ce admira. Acestea sunt pline de o sensibilitate rara, in special portetele cu maini care cel putin pe mine ma duc cu gandul la copilarie, la mainile sensibile ale mamei. 
Natalia abordeaza teme care vin din interiorul sufletului uman astfel fiind foarte usor sa te regasesti in arta sa. 

 



 



 








Numele i se potriveste foarte bine acestei artiste poloneze: Laura foloseste diferite obiecte precum masti cu capete de animale, sau chiar animale impaiate pentru a crea o atmosfera fantastica, suprarealista. Aceasta da frau liber imaginatiei creand povesti macabre pentru personajele sale iar de multe ori recurge la auto - portete, acestea denotand o sensibilitate aparte. Unele dintre fotografiile ei te pot duce instant cu gandul la binecunoscuta poveste "Alice in Wonderland", insa de aceasta data Wonderland-ul este mai obscur si plin de demoni. 
Un exemplu al povestilor pe care le creaza aceasta: 
It is a fairy tale about a little girl, who happened to partially woke up from a very long dream, in the dark and mysterious place, on the border of day and night, where the light has not yet been separated from the dark. She could not move. Her body was heavy and cold as if it was enclosed in ice, or wrapped in an old, dense web. Hours passed and even years. The only things that visited her were the monsters from her dreams, thus she started to succumb to them. She no longer could bear loneliness, so she invited them to play with her flesh. Do you know them? They will torture your body until you will eventually start to like it. You are so alone, as much as I am.

Textul a fost luat de pe pagina de facebook a artistei. Mai jos va voi lasa cateva dintre fotografiile din albumul "Natalia and her nightmares" si cateva dintre favoritele mele:

"Natalia and her dreams"






Alte favorite:















Cam atat pentru partea I, va rog lasati un comentariu daca v-a placut articolul, voi scrie curand si partea a II - a :)

2 comments:

  1. Numele meu este Sandra, viața mea sa întors! După 7 ani de căsătorie ruptă, soțul meu mi-a lăsat doi copii. M-am simtit ca viata mea era pe punctul de a termina aproape sinucidere, am fost emotionala in jos de foarte mult timp. Mulțumită unei vrăjitoare numită Lord odudu, pe care l-am întâlnit online. Într-o zi credincioasă, în timp ce navighez prin internet, am dat peste mărturii despre mărturia acestui vrajitor. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că reface pântecele, vindecă cancerul și alte boli, unii au mărturisit că poate vrăji pentru a opri divorțul și așa mai departe. De asemenea, am întâlnit o mărturie specială, despre o femeie numită Lydia, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex în mai puțin de două zile și, la sfârșitul mărturiei sale, a renunțat la adresa de e-mail a DOMNULUI. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. L-am contactat pe VIA Email și i-am explicat problema. În doar 48 de ore, soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și suntem mai fericiți decât înainte de Lordul odudu, este într-adevăr un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că este un om minunat ... Dacă aveți o problemă și căutați o adevărată castă de vrăjitor Pentru a vă rezolva toate problemele pentru dvs. Încercați oricând oduduspiritualshrine@gmail.com, el ar putea fi răspunsul la întrebările dvs.
     
    1. REALIZAREA EXECUTIEI
     
    2. LOTTERII CÂȘTIGĂRII.
     
    3. BATEREA COPILULUI.
     
    4. REFLECȚIA CURSULUI DE GENERARE.
     
    5. ÎNȚELEGEREA LOCULUI DE MUNCĂ.
     
    6. PROMOVAREA LOCURILOR.
     
    7. SPRE MONEY.
     
    8. PROTECȚIA SPIRITUALĂ.
     
    9. ÎNGRIJIREA BERCELOR.
     
    10. SPELL BEAUTY.

    ReplyDelete
  2. Numele meu este Sandra, viața mea sa întors! După 7 ani de căsătorie ruptă, soțul meu mi-a lăsat doi copii. M-am simtit ca viata mea era pe punctul de a termina aproape sinucidere, am fost emotionala in jos de foarte mult timp. Mulțumită unei vrăjitoare numită Lord odudu, pe care l-am întâlnit online. Într-o zi credincioasă, în timp ce navighez prin internet, am dat peste mărturii despre mărturia acestui vrajitor. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că reface pântecele, vindecă cancerul și alte boli, unii au mărturisit că poate vrăji pentru a opri divorțul și așa mai departe. De asemenea, am întâlnit o mărturie specială, despre o femeie numită Lydia, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex în mai puțin de două zile și, la sfârșitul mărturiei sale, a renunțat la adresa de e-mail a DOMNULUI. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. L-am contactat pe VIA Email și i-am explicat problema. În doar 48 de ore, soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și suntem mai fericiți decât înainte de Lordul odudu, este într-adevăr un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că este un om minunat ... Dacă aveți o problemă și căutați o adevărată castă de vrăjitor Pentru a vă rezolva toate problemele pentru dvs. Încercați oricând oduduspiritualshrine@gmail.com, el ar putea fi răspunsul la întrebările dvs.
     
    1. REALIZAREA EXECUTIEI
     
    2. LOTTERII CÂȘTIGĂRII.
     
    3. BATEREA COPILULUI.
     
    4. REFLECȚIA CURSULUI DE GENERARE.
     
    5. ÎNȚELEGEREA LOCULUI DE MUNCĂ.
     
    6. PROMOVAREA LOCURILOR.
     
    7. SPRE MONEY.
     
    8. PROTECȚIA SPIRITUALĂ.
     
    9. ÎNGRIJIREA BERCELOR.
     
    10. SPELL BEAUTY.

    ReplyDelete